ВСЕ, ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ СТВОРЕННЯ ЗЕФІРНИХ ТЮЛЬПАНІВ

Інвентар

Насадки тюльпан-гігант

Конструкція. Насадки бувають цільні та роз’ємні. Обидві конструкції робочі, тому вибирайте ту, якою зручніше користуватися. Початківцям радимо придбати по одній насадці різної конструкції та спробувати. В процесі роботи ви зрозумієте, яка вам більше подобається.

Розміри. В нашому асортименті є насадки-гіганти з діаметром 4 та 5 см. Початківці можуть обрати будь-який з цих розмірів. Проте при виборі потрібно орієнтуватися на те, щоб отвори в насадці були досить великими та широкими. Насадки з вузькими отворами на старті краще не брати.

Каталог насадок тюльпан-гігант, а також листочків за посиланням.

Міксер, кухонна машина

Зефір та зефірні квіти можна робити як за допомогою ручного міксера, так й за допомогою кухонної машини. При використанні останньої, звичайно, буде легше. А от з ручним міксером потрібна буде вправність та трохи тренувань.

Ваги

Для більш точного відважування інгредієнтів краще використовувати ювелірні ваги. Проте якщо ви маєте кухонні, вони також підійдуть.

Сотейник або ківш з товстим дном

Об’єм посуду може бути від 1 л, все залежить від рецептури. Як правило, використовують середній по об’єму - це десь 2-3 л.

Ємності

Варто мати декілька ємностей різного об’єму для відмірювання інгредієнтів. Краще, щоб тара була пластикова або металева. Бо в метушні можна розбити чимало скляного посуду)

Лопатка

Найзручніше користуватися пластиковими лопатками. Їх має бути мінімум дві. Невелика та м’яка - для перемішування сиропу, більша та жорсткіша - для вимішування зефірної маси, перекладання її в кондитерський мішок.

Піднос/деко

В цілому це може бути будь-який піднос, деко, дощечка, рівна поверхня, що застелена пергаментом. На неї відсаждуються зефірні тюльпани.

Цвяхи для моделювання

Для створення різних зефірних квітів (як от хризантема, лілія, троянда) знадобляться спеціальні цвяхи для моделювання.

Витратні матеріали

Кондитерські мішки

Зефірна маса досить об’ємна, тому потрібно обирати великі мішки, від 50 см. Щільність таких витратників також має значення, адже при відсаджуванні зефіру на мішок створюється тиск.

Як правило, кондитери надають перевагу одноразовим мішкам. Перевірені та протестовані майстринями та нами кондитерські мішки для зефіру:

Відсаджування зефіру відбувається на піднос, який застелений пергаментом або силіконовим килимком. Використовуйте те, що більш зручно саме вам.

Рукавички

Якщо зефір чи зефірні квіти створюються на замовлення, то бажано користуватися рукавичками. Вініловими чи нітриловими, на ваш вибір.

Інгредієнти

Білок або альбумін

Можна використовувати як “живий” білок, так і альбумін (це очищена форма яєчного білка в порошку).

Переваги альбуміну: стабільний результат, безпека використання, простота зберігання та транспортування, а термін зберігання набагато більший, ніж яєць. І важливо, що не залишається багато жовтків, яким потрібно знайти застосування.

Альбумін, який є у продажу в магазині Домашній пекар, високопінистий та неоднаразово протестований кондитерами:

Агар-агар

Це рослинний загусник та стабілізатор, що отриманий із водоростей. Він “тримає” зефір, надає йому текстуру.

Важливо, щоб агар був якісний та перевіренний. Маємо саме такий:

Фруктові/ягідні пюре

Класичний зефір та зефірні квіти роблять на яблучному пюре. Але тут можна експериментувати зі смаками. Вибір заморожених та пастеризованих пюре - широкий.

Патока(глюкозний сироп) та тримолін

Ці інгредієнти використовуються в залежності від рецепту. Вони продовжують термін дії готового десерту та запобігають кристацізації цукру. Повний каталог тут.

Кукурудзяний крохмаль

Він потрібен на фінальному етапі. Коли зефірні квіти готові, їх присипають цукровою пудрою, змішаною з крохмалем (він забирає зайву вологу).  Замінювати кукурудзяний на картопляний крохмаль не бажано. Останній дать присмак картоплі. А вибрати якісний кукурудзяний крохмаль можна за посиланням.

Цукрова пудра

Маємо багато такої в асортименті.

Упаковка

Коробка

Зефірні квіти потребують гарної упаковки, бо ж має бути видно всю їхню красу.

Є коробочки круглі кольорові або повністю прозорі.
Квадратні з прозорою кришкою та ручками.
Паперові з різними малюнками або однотонні.

Дуже великий вибір, тому запрошуємо переглянути каталог:

Круглі кольорові та прозорі коробки-тубуси.

Універсальні однотонні та з малюнками.

Тіш’ю

Це тонкий кольоровий папір, яким кондитери огортають кожну зефірну квіточку для збереження її цілісності та гарного оформлення. Каталог за посиланням.

Стрічка

Атласні та фактурні(репсові), тоненькі та широкі, бавовняні мотузочки, самих різних кольорів. Стрічка - то необхідний атрибут, бо вона зробить пакунок ще чарівнішим.

Переходьте до каталогу та вибирайте.

Пакети

Паперові пакети, в яких зручно переносити коробки з десертами.

Це основні товари та продукти, які необхідні для виготовлення зефірних кольорів. Вдалих експериментів!

 

Магазин "Домашний Пекарь" 2011-2024