Рецепт Ванільного Зефіру

Ділимося з вами покроковим рецептом найніжнішого ванільного зефіру. Готуйте та радуйте ваших близьких смаколиками

У чаші збиваємо:

  • білок - 80 г
  • цукор-пісок - 80 г
  • лимонна кислота - 1/3 ч.л

У сотейнику (уварюємо):

  • цукор-пісок - 270 г
  • вода - 120 г
  • глюкозний сироп - 50 г
  • пюре яблучне - 175 г
  • агар-агар (сила гелю 1200) - 9 г
  • деліпаста Fabbri "Французська ваніль" - 20 г

Технологія приготування:

  1. У сотейнику змішайте агар-агар, воду, яблучне пюре, цукор та глюкозний сироп.
  2. Поставте варитися. Як тільки сироп закипить почніть збивати білки.
  3. Уваріть сироп на середньому вогні, постійно помішуючи варіть 4-5 хвилин після закипання (до 104-106 градусів). Ванільну деліпасту Fabbri додаємо в самому кінці.
  4. Білки та лимонну кислоту почніть збивати на середній швидкості, коли тільки почне пінитися додавайте цукор в декілька прийомів, збивайте до щільної піни.
  5. Введіть гарячий сироп тонкою цівкою на середній швидкості.
  6. Ввімкніть максимальну швидкість і збивайте 2-3 хвилин до щільної маси.
  7. Швидко перекладіть масу у кондитерський мішок з насадкою зірочка і відсаджуйте на пергамент, або силіконовий килимок.
  8. Через 2 години зефір вже можна куштувати, але рекомендуємо почекати 6-9 годин до повної стабілізації.
  9. Змішайте цукрову пудру та кукурудзяний крохмаль в співвідношенні 3:1. З'єднайте дві половинки зефіру та посипте цукровою пудрою з крохмалем.
  10. Готовий зефір зберігайте у закритому контейнері при кімнатній температурі до 5 днів, але зефір найкраще смакує в перші 3 дні.


Магазин "Домашній Пекар" 2011-2024