РЕЦЕПТ МОТІ ПОЛУНИЧНИЙ МОХІТО

Тісто

  • 100 г борошна клейкого рису
  • 40 г цукрової пудри
  • 6 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г води або молока
  • 10 г рослинної олії або розтопленого вершкового масла
  • 1 г сухого водорозчинного барвника

Начинка сирна

  • 100 г крем-чізу
  • 30 г вершків 10-30% (чим більше жирність, тим пишніше буде маса)
  • 25 г цукрової пудри
  • 3 г желатина силою 220-240 блум
  • 18 г води
  • 15 г концентрованої пасти Мохіто

Начинка ягідна
Варіант 1 - свіжа полуниця
Варіант 2 - полуничне конфі

  • 100 г пюре полуниці
  • 20 г цукру
  • 3 г пектину NH
  • Декiлька листочков свіжої м’яти

Готуємо тісто

Ретельно перемішуємо всі сухі інгредієнти. Додаємо воду або молоко, ще раз змішуємо та проціджуємо через дрібне сито, щоб позбутися грудочок. Додаємо олію або розтоплене вершкове масло, об’єднуємо. Накриваємо плівкою, робимо зубочисткою багато отворів. Ставимо в мікрохвильовку на 5,5-6 хв на потужність 700 Вт.

Час може бути інший, орієнтуйтесь на тісто - в ньому не має бути рідини, воно не липне до рук.

Готове тісто завертаємо в харчову плівку та залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.

Готуємо полуничну начинку (конфі)

Розморожуємо пюре, прогріваємо його у сотейнику приблизно до 40-50 °C. Пектин об’єднуємо з цукром та всипаємо “дощиком” у тепле пюре, перемішуємо, додаємо м’яту, варимо 1 хв. Проціджуємо через сито або просто прибираємо шматочки м’яти. Розливаємо у силіконові півсфери діаметорм 2-3 см. Чим більша форма, тим більше буде ягідної серединки. Ставимо в морозилку мінімум на 2 год.

Начинка сирна

Починаємо її готувати лише тоді, коли конфі буде добре заморожене.

Желатин замочуємо у воді на 15 хв. Всі інші інгредієнти збиваємо міксером 2 хв. Додаємо набухший та розтоплений в мікрохвильовці желатин, перемішуємо. Крем перекладаємо у кондитерський мішок та наповнюємо ним силіконові форми діаметром 48-50 мм. В сирний крем занурюємо заморожене конфі, зверху знову покриваємо кремом, розрівнюємо ложкою. Ставимо в морозилку до повного заморожування.

Формуємо моті

20-25 г тіста розкачуємо в коржик. При необхідності присипаємо крохмалем, щоб не липло. Кладемо на коржик заморожену сирно-фруктову начинку, защипаємо як хінкалі, зайвий хвостик зрізаємо. Чекаємо 5-7 хвилин, щоб начинка розморозилася. Можна смакувати!

Якщо використовуєте свіжу полуницю, то 20-25 г тіста розкачуємо в коржик. При необхідності присипаємо крохмалем, щоб не липло. Кладемо коржик у маленьку чашку, наповнюємо сирним кремом, додаємо маленьку полуничку (або шматочки), знову покриваємо кремом. Защипуємо як хінкалі, зайвий хвостик зрізаємо. Можна одразу ласувати!

Повірте, це справжній БУМ смаків!

Магазин "Домашний Пекарь" 2011-2024