РЕЦЕПТ П’ЯНКИЙ МОТІ З ВИШНЕЮ ТА ВІСКІ

Рецепт розраховано на 6 шт. Вага одного тістечка приблизно 50-55 г.

Що потрібно?

Для тіста

Для крему

Для начинки-центру

  • 6 шт вишень заморожених або свіжих
  • 20 г віскі (використовували Jack Daniel's)
  • 50 г чорного шоколаду

Як приготувати тісто?

Ретельно перемішуємо всі сухі інгредієнти. Додаємо воду, змішуємо та проціджуємо через дрібне сито, щоб позбутися грудочок. Додаємо олію, об’єднуємо. Накриваємо харчовою плівкою, робимо зубочисткою багато отворів. Ставимо мікрохвильовку на 5,5-6 хв на потужність 700 Вт.

Тут увага! Час може бути інший, бо потужність печі, посуд - різні. Орієнтуйтесь на зовнішній вигляд тіста - немає зайвої рідини і воно не липне до рук.

Готове тісто заверніть в харчову плівку та дайте повністю  охолонути при кімнатній температурі.

Як приготувати начинку?

Заморожену або свіжу вишеньку замочити в віскі приблизно на добу.

Після цього злити рідину, викласти ягоди на серветку, щоб позбутися зайвої вологи.

Розтопити шоколад в мікрохвильовій печі імпульсами, по 10 секунд, дістаючи його та перемішуючи. Можна взяти більше, ніж 50 г шоколаду, щоб зручно було занурювати вишню в нього. Залишки використати на наступний раз. Менше, ніж 50 г не радимо використовувати.

Наколюємо вишню на шпажку або зубочистку та занурюємо в розтоплений шоколад. Викладаємо на тарілку, застелену пергаментом до застигання. Можна поставити в холодильник.

Підказка: перед глазуруванням можна покласти ягоди в морозильну камеру на 5 хвилин, щоб охолодити та шоколад швидше “схопився” на них.

Як приготувати крем?

Желатин замочити у воді на 15 хвилин.

Маскарпоне об’єднати з цукровою пудрою за допомогою вінчика.

Окремо взбити холодні вершки до стану морозива, яке ледь розтануло (якщо нахилити ємність із збитими вершками, то вони будуть поволі стікати по стінкам).

Обережно перемішати маскарпоне з верками та ввести набухший та розтоплений (але не гарячий!) желатин. Знову перемішати.

Крем викласти в силіконові форми діаметром 48-50 мм. Занурити в нього вишню у шоколаді, щоб крем повністю покрив ягоду. Поставити в холодильник до повного заморожування.

Як формувати моті?

Оскільки крем дуже ніжний (проте і дуууже, надзвичайно смачний), то для формування моті краще додатково використовувати силіконову форму-напівсферу (діаметр 48-50 см) або аналогічних розмірів піалку/чашу.

30 г тіста розкатати в коржик. При необхідності присипати крохмалем, щоб не липло. Покласти коржик в форму, на коржик викласти заморожену начинку, защипнути як хінкалі, зайвий хвостик зрізати.

Підказка: начинка ніжна, тому працюйте швидко та використовуйте перчатки, при можливості, охолодіть приміщення.

Коли їсти моті?

Такі моті можна споживати одразу або ж протягом 24 годин. Якщо в цей час не плануєте ними поласувати, то покладіть в морозилку. В морозі можна зберігати декілька тижнів. Після розморожування краще не заморожувати повторно.

Смакує незвично та приємно - вишня в віскі дає кислинку та гостроту чи то різкість, які нейтралізує витончений солоденько-вершковий крем.

Варто спробувати!

Магазин "Домашний Пекарь" 2011-2024