Як користуватися спрей-велюром?
![](http://dom-pekar.com.ua/sites/default/files/imagecache/300/newsimg/news_18918.jpg)
Для того, щоб найбільш ефективно використати весь об’єм баночки з велюром потрібно знати, як з ним працювати.
Отже, розповідаємо про тонкощі, які варто знати.
Підготовка велюру
Нагрійте балончик у гарячій воді до температури 30-35 °C, щоб розтопити какао-масло. Можна або заміряти температуру поверхні балончика пірометром, або ж прикласти руку - якщо поверхня дуже тепла, але не обпікаюче гаряча, це приблизно 40 °C. Розігрівати в мікрохвильовці заборонено.
Далі уявіть себе крутим барменом та добре збовтайте балончик. Кульки, які знаходяться всередині балончика мають добряче розмішати всю масу.
Велюримо![](/sites/default/files/all_image/6f0910ffda9c7baba6b5515b97ee4727.jpg)
Торт, який ми збираємося покривати велюром, має бути дуже добре охолодженим.
Розпилюємо на відстані 20-25 см.
Робимо перший чорновий шар. Ставимо торт в морозилку на 5 хвилин.
Далі наносимо фінішний шар (процедуру можна повторити декілька разів).
Що це дає? Таке поетапне нанесення в результаті дасть більш тонкий шар велюру, який НЕ трісне, краще просохне та потребує менше витрат продукту.
Завершення роботи![](/sites/default/files/all_image/6f0910ffda9c7b%D0%B0%D0%B0%D0%B0%D0%B0aba6b5515b97ee4727.jpg)
Після використання переверніть балончик догори дном та зробіть кілька розпилень (протягом 1-2 секунд), щоб очистити дозатор.
Якщо цього НЕ зробити, то какао-масло застигне у внутрішній трубочці й в подальшому потрібно буде довше розігрівати або ж взагалі балончик буде зіпсовано.
Додатково можна промити гарячою водою дозатор (зовнішній носик).
При правильному використанні, 100 мл велюру може вистачити на 5-8 тортиків вагою 1 кг.
Каталог з спрей-велюрами можна подивитися за посиланням