Рецепт Ванільного Зефіру
Опубликовано Angelina в Сб, 2024-09-07 16:33
Ділимося з вами покроковим рецептом найніжнішого ванільного зефіру. Готуйте та радуйте ваших близьких смаколиками
У чаші збиваємо:
- білок - 80 г
- цукор-пісок - 80 г
- лимонна кислота - 1/3 ч.л
У сотейнику (уварюємо):
- цукор-пісок - 270 г
- вода - 120 г
- глюкозний сироп - 50 г
- пюре яблучне - 175 г
- агар-агар (сила гелю 1200) - 9 г
- деліпаста Fabbri "Французська ваніль" - 20 г
Технологія приготування:
- У сотейнику змішайте агар-агар, воду, яблучне пюре, цукор та глюкозний сироп.
- Поставте варитися. Як тільки сироп закипить почніть збивати білки.
- Уваріть сироп на середньому вогні, постійно помішуючи варіть 4-5 хвилин після закипання (до 104-106 градусів). Ванільну деліпасту Fabbri додаємо в самому кінці.
- Білки та лимонну кислоту почніть збивати на середній швидкості, коли тільки почне пінитися додавайте цукор в декілька прийомів, збивайте до щільної піни.
- Введіть гарячий сироп тонкою цівкою на середній швидкості.
- Ввімкніть максимальну швидкість і збивайте 2-3 хвилин до щільної маси.
- Швидко перекладіть масу у кондитерський мішок з насадкою зірочка і відсаджуйте на пергамент, або силіконовий килимок.
- Через 2 години зефір вже можна куштувати, але рекомендуємо почекати 6-9 годин до повної стабілізації.
- Змішайте цукрову пудру та кукурудзяний крохмаль в співвідношенні 3:1. З'єднайте дві половинки зефіру та посипте цукровою пудрою з крохмалем.
- Готовий зефір зберігайте у закритому контейнері при кімнатній температурі до 5 днів, але зефір найкраще смакує в перші 3 дні.