Рецепт класичного печива Мадлен
Додано ср, 2025-07-09 11:25 користувачем Angelina

Потрібно:
- 100 г борошна
- 110 г вершкового масла (розтопленого, але не гарячого, ближче до кімнатої температури)
- 2 яйця
- 70 г цукру
- 3 г розпушувача (1 ч.л без гірки)
- дрібка солі
- цедра лимону - за бажанням
Також ми додали 1 ч.л. аромапасти Диня. Можна не класти або інший смак.
- Змішати борошно, сіль, розпушувач, просіяти, відставити.
- Збити яйця та цукор до пишності (поки цукор не розчиниться). Можна збивати міксером або вінчиком.
- Додати до яєць з цукром розтоплене масло, змішати до об'єднання.
- Додати сухі інгредієнти, змішати до об'єднання.
- Поставити у холодильник мінімум на 1 год. Тісто має бути добре охолодженим, тоді виходять ідеальні горбики.
- Розігріти духовку до 180-220 °C. Тут потрібно врахувати особливості своєї духовки. У нас вона з примусовою конвекцією, тому ми ставимо на 180°C, а потім контролюємо, можемо через 5 хвилин знизити до 170. Якщо у вас немає примусової конвекції, то можна одразу розігріти до 200-220 °C, а через 5 хвилин знизити до 180°C.
- Перекласти тісто у форми, випікати ~15 хв (у маленьких формах ми випікали 13 хв, у великих ~18 хв, готове тістечко має бути золотистим, в центрі НЕ буде видно сирого тіста. Якщо в центрі видно сире тісто, то треба ще допекти).
- Дістати, охолодити, смакувати
Для цього рецепту ми використали форми використали Морська мушля та Мушля міні
Це для розуміння розмірів. Якщо форми інші - просто спостерігайте за готовністю. Мінімум 10 хвилин, а далі - до золотистого).