Рецепт класичного печива Мадлен

Потрібно:

  • 100 г борошна
  • 110 г вершкового масла (розтопленого, але не гарячого, ближче до кімнатої температури)
  • 2 яйця
  • 70 г цукру
  • 3 г розпушувача (1 ч.л без гірки)
  • дрібка солі
  • цедра лимону - за бажанням

Також ми додали 1 ч.л. аромапасти Диня. Можна не класти або інший смак.

  1. Змішати борошно, сіль, розпушувач, просіяти, відставити.
  2. Збити яйця та цукор до пишності (поки цукор не розчиниться). Можна збивати міксером або вінчиком.
  3. Додати до яєць з цукром розтоплене масло, змішати до об'єднання.
  4. Додати сухі інгредієнти, змішати до об'єднання.
  5. Поставити у холодильник мінімум на 1 год. Тісто має бути добре охолодженим, тоді виходять ідеальні горбики.
  6. Розігріти духовку до 180-220 °C. Тут потрібно врахувати особливості своєї духовки. У нас вона з примусовою конвекцією, тому ми ставимо на 180°C, а потім контролюємо, можемо через 5 хвилин знизити до 170. Якщо у вас немає примусової конвекції, то можна одразу розігріти до 200-220 °C, а через 5 хвилин знизити до 180°C.
  7. Перекласти тісто у форми, випікати ~15 хв (у маленьких формах ми випікали 13 хв, у великих ~18 хв, готове тістечко має бути золотистим, в центрі НЕ буде видно сирого тіста. Якщо в центрі видно сире тісто, то треба ще допекти).
  8. Дістати, охолодити, смакувати

Для цього рецепту ми використали форми використали Морська мушля  та Мушля міні

Це для розуміння розмірів. Якщо форми інші - просто спостерігайте за готовністю. Мінімум 10 хвилин, а далі - до золотистого).

Магазин "Домашній Пекар" 2011-2025