Що таке механічний аерограф?

Механічний аерограф - то пристрій, який розбризкує фарби, кандурін подібно до оприскувача.

При цьому НЕ потрібно живлення, бо розпилювання досягається механічним шляхом.

Таким способом можна покривати торти, шапочки капкейків, надавати легкого тонування чи то блиску, перламутровості, досягати плавних переходів.

Все наче просто, але є маленькі секретики, якими з нами люб’язно поділилася кондитер в мега-досвідом

 Які барвники потрібні? 

Сухі водорозчинні, сухі універсальні або спеціальні (суто для аерографів). 

Гелеві барвники та пасту - не радимо. При змішуванні таких барвників із спиртом, вони можуть братися грудочками.

Барвники

Використання в сухому вигляді: насипте барвник у ємність та, натискаючи на поршень, розпиліть на десерт. 

ПЛЮС -  отримаємо легке тонування.

МІНУС - сухий барвник досить летючий, він буде сильно розпилятися далеко за межі десерту.

Використання у мокрому вигляді: невелику кількість барвника розчиніть у декількох краплях води. Це “розкриє” колір. Далі потроху додавайте спирт поки не досягнете потрібної концентрації кольору. Чим більше спирту, тим менш насиченим буде колір.

ПЛЮС -  можна отримати насичений колір, при цьому НЕ потрібно фарбувати весь крем для фінішного вирівнювання. Як правило, витрачається менше барвника, а також його менше в торті.

МІНУС - потрібно підготувати місце, де плануєте використовувати аерограф. Він не такий летючий, як сухий, але бризки все одно будуть. Часто для покривання торту за допомогою аерографу використовують коробку, в яку встановлюють десерт та розпилюють фарбу.

Кандурин

При використанні сухого кандурину потрібно зняти внутрішню трубочку та перевернути аерограф до гори дном. Проте сухий кандурін не дасть дзеркального блиску.

При використанні розчину кандурину, з’єднайте його зі спиртом, наповніть ємність аерографу та розпиліть.

Особливості роботи з кандурином

Деякі кандурини при контакті з вологою можуть давати сірий або зелений відтінок. Тому краще попередньо протестувати ваш кандурин: нанести його на крем, яким будете покривати торт, та залишити на деякий час. Якщо він не потемнів/не змінив колір, то все добре. 

Якщо покривати потрібно ганаш, глазур, в яких мало вологи, то кандурин, як правило, не змінює колір.

Як доглядати?

Мити потрібно ретельно, щоб не залишилося фарби й при наступному використанні не було неприємних сюрпризів.

Як розпиляти?

Тут в залежності від дизайну десерту.

Якщо потрібно покрити торт повністю, то розпиляйте потихеньку по всій поверхні десерта: шар за шаром. Не пшикайте одразу в одне місце. Тоді покриття буде більш рівномірним. 

Якщо потрібно тонувати, легко нанесли блиск, то пшикніть декілька разів на поверхню.

І нехай ваші смаколики будуть найгарнішими!  

Магазин "Домашній Пекар" 2011-2024